Keszol Sportbolt
4032 Debrecen, Pallagi út 2 . 

Telefon: 06309... megnézem
06303... megnézem

Fax: +36(52)349927 
Mutassa térképen!

Sí, Snowboard

Miért is jó síelni??? Mert átélheted a sport, a száguldás élményét, másrészt nagyon egészséges a tiszta, friss hegyi levegő, szép tájakat láthatunk és nem utolsó sorban feltölt bennünket pozitív élményekkel. Az meg még hab a tortán, hogy mind ezt családoddal, barátaiddal közösen élheted át!

Miből áll egy sífelszerelés?

 Kell hozzá egy nagyon jó síbakancs, jól szervizelt síléc biztonságos kötéssel, egy pár síbot, megfelelő sí ruházat, nem utolsósorban védőfelszerelés.

A síbakancs lehetőleg több csatos, de mindenképpen több helyen legyen állítható, jól fogja a lábat, de semmiképpen ne nyomjon. A thermo bélés meggátolja, hogy fázzon a lábunk - ehhez nem árt, ha van egy nem gyűrődős, több ponton lábhoz rögzülő lycrás sízoknink-ami kényelmesebbé teszi a síbakancs viselését.

A síléc keménységének kiválasztásakor figyelembe kell vegyük sítudásunkat, erőnléti állapotunkat. A megfelelő keménység megválasztásával élvezetessé tehetjük a sízést. Ne induljunk el életlen waxolatlan síléccel! A síkötést szakszervizben állíttassuk be, a bakancs méretét, testsúlyt, testmagasságot, lábízület és inszalagunk állapotát, valamint sítudásunkat figyelembe véve! Több kategóriából választhatunk, mint pl: All Mounten, Freeride, Frestyle.

Üzletünkben vásárolt Nordica, K2, Rossignol, Blizzard stb. carving lécekhez a hozzávaló kötéseket, szervizünk ingyen felszereli és beállítja a megfelelő paraméterekhez.

A ruházat megválasztásánál figyelembe kell venni az anyag vízállóságát (Watherproof min:10.000 mm/H2O), légáteresztő képességét (Breathable min:10.000 g/m2/24h)!!

 Víztranszportáló technikai alsó ruházat viselése ajánlott, ami használatával elkerülhető, hogy az izzadtság testen maradása miatt kihűljön a test.

Síkesztyű vásárlásakor szintén figyeljünk annak vízállóságára, légáteresztő képességére!

Védőfelszerelésnek használjunk jó minőségű sisakot, sí szemüveget, gerincvédőt, kézprotektorokat!

Snowboardoknál mindig a tökéletes boardos élmény elérése a cél. Azért is készítenek ennyire különböző formájú, ívű és keménységű deszkát, hogy bármelyik snowboardos megtalálja a neki, illetve a hóviszonyoknak leginkább megfelelőt.  A fa magú deszkák a piac legtartósabb deszkái közé tartoznak, egyes modelleknél a gyártó akár 5 év törésgaranciát is vállal.

Márkában megtalálható a Burton, APO, Hammer, Jones, Nidecker, Trans, Nitro, Ride, K2, Slash, Yes, Wild Duck, stb snowboardok, ezekből vannak kezdőknek, haladóknak, profiknak való deszkák.

A rezgéscsillapítóval rendelkező famagos , üvegszálas, kevláros szerkezetű deszkák nem hajlanak el a felszíntől, ennél fogva sokkal iránytartóbbak, biztonságosabb kanyarodást eredményeznek.

Grafikákban megmutatkozik a női és férfi deszkák közti különbség.

Snowboardkötések között találhatunk Klasszikus műanyag,vagy alumínium kötéseket, Flow kötést, e kettő ötvözetét és Sztepping kötést.

Snowboard cipőválasztáshoz: minél közelebb van a talpunk a deszkához, annál stabilabbak vagyunk, annál jobban érezzük a boardot. Tehát a jó snowboard cipőnek alacsony építésű a talpa, kellően szűk a sarka, különben kijár belőle a lábunk.

oldalam.hu
Ezt a weblapot az MTT Média Kft. készítette. További információk: www.oldalam.hu